ANZ

Het ANZ (Algemeen Nederlands Zangverbond) is van bij zijn oprichting in 1948 steeds de motor geweest van de Vlaamse koor- en liedbeweging. Ook vandaag nog is het ANZ één van de belangrijkste promotors van de Vlaamse muziek met het unieke digitaliseringsproject voor partituren.

Projecten

Vlaams Nationaal Zangfeest
Vlaamse Liederen Databank
Zingen met Bruegel

ANZ 75 Jubileumconcert – 19 april 2024 om 20.00u

Met een geslaagde 84ste editie van het Vlaams Nationaal Zangfeest achter de rug, blikken we graag vooruit naar onze volgende activiteiten. Daarvoor hebben we geen verrekijker nodig, want over enkele weken staat het volgende concert al op de agenda!

Het ANZ blaast 75 kaarsjes uit en dat wordt gevierd!

Op 19 april vieren we het 75-jarig bestaan van het ANZ met een groot Jubileumconcert in de Opera van Antwerpen.

Het programma bestaat uit diverse werken van Vlaamse componisten. Zo zet dirigent en artistiek leider, Edwig Abrath, muziek van o.a. Marcel Poot, Peter Benoit en Frits Celis op zijn pupiter.

Een groot vocaal werk kan uiteraard ook niet ontbreken. Het publiek wordt verrast met een weinig uitgevoerd werk van Marinus de Jong, Proverbia Bruegeliana, dat gebaseerd is op het schilderij Nederlandse Spreekwoorden van Pieter Bruegel de Oude.

Het koor Fine Fleur neemt de koorpartij voor hun rekening. Verder wordt het orkest Sinfonietta Vlaanderen bijgestaan door schitterende solisten; sopraan Fleur Strijbos, tenor Jan Caals, bariton Joris Derder, en Louise Waeterschoot op dwarsfluit.

Het concert vindt plaats op 19 april in het historische operagebouw van Opera Ballet Vlaanderen te Antwerpen en gaat van start om 20.00u.

Wil u dit unieke concert graag bijwonen? Bestel dan nu uw kaarten! Dat kan online via onderstaande knop of via het bespreekbureau van Opera Ballet Vlaanderen, Frankrijklei 1 te 2000 Antwerpen – 03/202 10 20.

Vlaams Nationaal Zangfeest 2024

Toespraak van voorzitter Bart Fierens op het Zangfeest

Voorstelling van het 84ste Zangfeest op de persconferentie van 8 december in Boechout

Boodschap van het ANZ aan de Vlaamse politici

Het volgende Zangfeest vindt plaats op zondag 9 maart 2025 om 14.30u in de Lotto-Arena