WELKOM OP ONZE NIEUWE WEBSTEK!
Categorieën: Nieuws

Wie op zoek is naar de partituur van een Vlaams liedje, van kinderliedjes tot kunstliederen, kan deze online bekijken en zelfs legaal downloaden via onze webstek. Elk lied is beschikbaar met of zonder begeleiding en vaak in verschillende toonaarden. Kortom, redenen genoeg om de nieuwe webstek www.anz.be te leren kennen.

En de 500ste partituur is….
Al 499 partituren gedigitaliseerd, dus de 500ste mocht iets bijzonders zijn.
Met ‘Daens 175’ viert Aalst van 1 juni tot 18 december 2014 de 175ste verjaardag van Priester Daens: hét boegbeeld voor een sociaal en rechtvaardig Vlaanderen.
Daarom hebben we aan het Priester Daensfonds gevraagd of we het Daenslied “Hulde aan de groene vlag” konden digitaliseren met hun steun. De voorzitter Johan Velghe was meteen heel enthousiast om mee te werken, dus we kunnen nu fier meedelen dat onze 500ste partituur het peterschap heeft gekregen van het Priester Daensfonds.

Het ANZ is meer dan alleen de organisatie van het Zangfeest
Er zijn zoveel mooie en boeiende cd’s die al te vaak onbekend blijven bij het grote publiek. Net daarom is het ANZ gestart met een online winkel waarlangs kleine Vlaamse labels een forum krijgen om hun cd’s bekend te maken en te verkopen. Het steeds groeiend aanbod varieert van Vlaams klassiek, oud en nieuw, tot Nederlandstalige kleinkunst en volksmuziek. Het ontdekken waard!